Смачно, гаряче, святково!

Взимку, коли на дворі грає мороз, а всі в очікуванні бажаного снігу і свят – найкраще прикрашає вечір смачний та гарячий напій. Ми підготували топ-5 запашних і нескладних в приготуванні рецептів.

Гарячий білий шоколад
Досить оригінальний напій. Якщо такий подати гостям, вони точно здивуються.

Інгредієнти:

  • молоко – 400 мл;

  • білий шоколад – 1 плитка;

  • ванільний цукор або ванілін;

  • сіль – дрібка;

  • кориця – 20 г.


  • Приготування:

    Доводимо молоко майже до кипіння. Вимикаємо вогонь. Плитку білого шоколаду потрібно мілко подрібнити та додати до молока. Киньте трохи ванільного цукру або екстракт ванілі (будьте з ним обережні), сіль та корицю. Енергійно збиваємо суміш вінчиком до пінки, розливаємо в кружки та додаємо маленькі зефірки. Готово!

    Цікавий факт. В Іспанії рецепт приготування класичного гарячого чорного шоколаду був державною таємницею і суворо оберігався.

    Ег-ног
    Традиційний англійський напій, який у нас знають як гоголь-моголь. Але англійський ег-ног значно відрізняється від нього.

    Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;

  • вершки 20 % або 30 % – 200 мл;

  • цукор – 80 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • гвоздика – пара бутонів;

  • ваніль – або стручок, або екстракт;

  • кориця – 1/2 ч. л.;

  • мускат – 1/4 ч. л.
  • ,

    Спосіб приготування:

    Відділяємо жовтки від білків. Нам потрібні лише жовтки. Збиваємо їх з цукром. В цей час на повільному вогні розігріваємо молоко зі спеціями. Після того як молоко закипіло, тонкою цівкою вливаємо жовток, постійно помішуємо. Суміш варимо на маленькому вогні, поки вона не почне загущуватися. Прибираємо зайві спеції (бутони гвоздики та ванільний стручок). На даному етапі потрібно додати вершки та знову підігріти суміш. Якщо бажаєте зробити напій алкогольним, можете додати в кінці 100 мл коньяку, бурбону, бренді або будь-якого іншого алкоголю. Перед подачею прикрашаємо збитими вершками. Смачного!

    Цікавий факт. В Америці у 18 столітті напій став традиційним. У кожного регіону з'явилися власні варіанти приготування. Наприклад, на Півдні замість рому в ег-ног додавали віскі.

    Гарячий шоколад з кавою

    Інгредієнти:

  • молоко – 750 мл;

  • кава свіжозварена – 250 мл;

  • темний шоколад – 100 г;

  • кориця – 1/4 ч. л.;

  • кардамон – дрібка;

  • мускатний горіх – дві дрібки;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування:

    Молоко ставимо на маленький вогонь, а в цей час варимо каву. Не доводячи молоко до кипіння, додаємо подрібнений шоколад. Поки шоколад розтоплюється, постійно помішуємо суміш. Тепер можна додати спеції та влити гарячу каву. Накрийте суміш кришкою та дайте потомитися на повільному вогні 5 хв. Тепер можна спробувати напій, якщо не вистачає цукру, сміливо додавайте. Напій готовий. Прикрасити можна збитими вершками, тертим шоколадом або маршмелоу.

    Гарячий сидр

    Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;

  • яблуневий сидр – 250 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • кориця - 1/4 ч. л.;

  • мускатний горіх тертий – 1/4 ч. л.;

  • сіль – дрібка;

  • бурбон або віскі – 100 мл.


  • Спосіб приготування:

    Додаємо в ємність молоко, сидр, яйця, спеції та цукор. Все це добре змішуємо та варимо 20 хвилин, постійно помішуючи, аби яйця не взялися грудочками. Коли суміш трохи загусла, знімаємо з вогню та продовжуємо збивати напій вінчиком ще 2 хвилини. Алкоголь додавати на смак та якщо є бажання. Прикрасити напій можна збитими вершками, паличкою кориці та шматочком яблука.

    Гарячий напій з журавлиною
    Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • журавлина – 300 г;

  • імбир – шматочок 4 см;

  • цукор – 100 г;

  • чебрець – 3 гілочки;

  • джин – за смаком, якщо є бажання.


  • Спосіб приготування:

    Кип’ятимо воду. Заливаємо журавлину (залишаємо на потім 100 г кип’ятку). Даємо настоятися 10 хв. Після зливаємо воду через сито, прибираємо журавлину, а в готовий настій кидаємо чебрець. Беремо імбир, чистимо його та натираємо. Через марлю віджимаємо сік імбиру. Тепер заливаємо його залишки гарячою водою і знову треба зцідити через сито у суміш. Можна додати алкоголь, якщо є бажання. Готово!
    Цікавий факт. Чи знали ви, що кущі журавлини можуть жити до 100 років? А ще журавлина чудово діє, якщо потрібно заспокоїти нерви.

    Це був наш топ-5 атмосферних та гарячих напоїв. Вони стануть прекрасним доповненням як до столу, так і до перегляду новорічного кіно в сімейному колі. Гарних свят!

    Фото:
    Jill Wellington
    Annelies Brouw
    Olia Danilevich